Едно от най-големите дървообработвателни предприятия у нас - Кастамону България, което

...
Едно от най-големите дървообработвателни предприятия у нас - Кастамону България, което
Коментари Харесай

Kastamonu - дървообработващата компания, която ще модернизира производството си в България с нови инвестиции

Едно от най-големите дървообработвателни предприятия у нас -  " Кастамону България ", което развива бизнеса си в павелбанското село Горно Сахране, ще влага в модернизиране на производството си, с цел да го направи по-ефективно. Това разгласи пред Money.bg изпълнителният шеф на компанията Чаатай Пийадеджи. Той посочи, че планува " удвояване на индустриалния потенциал на сдружението ". 

Българското дружество на компанията е производител на плоскости от дървесни частици и ламинирани плоскости, като фабриката в село Горно Сахране е ситуирана на повърхност от над 250 декара. Инвестиционната стратегия на Kastamonu, обвързвана с осъществяване на нови индустриални мощности, досега надвишава 100 милиона лв..

Българската интелигентна фабрика за бутикови мебели, която трябваше да понижи хора за сметка на машините

Все по-дигитализираното дружество е фамилен бизнес, управителен от бaща и щерка

" Кастамону " е част от " Хайат Холдинг " - компанията-майка от Турция, която е учредена през 1937 година със основаването на дребен магазин за платове. Днес холдингът има над 17 000 чиновници и е световен водач с бизнес в 17 страни, за който работят над 7 500 чиновници. Производственият потенциал от дървесни плоскости е 6,5 милиона куб.м.
 Снимка 674316
Един от най-големите вложители у нас

От откриването на българско произвеждане преди повече от 20 години досега компанията е вложила у нас над 200 милиона лв.. Kastamonu осъществя продукцията си главно на българския пазар, като също така изнася в Гърция, Кипър, Северна Македония, Косово, Мароко, Саудитска Арабия и Израел.

" Основната формула на триумфа за нас е, че всички сме като едно огромно семейство. Познаваме се, познаваме и фамилиите си. Успяваме да задържим хората си най-много с многото образования за повишение на квалификацията, които предоставяме, с разнообразни обществени придобивки и с изцяло отношение ", разясняват от " Кастамону ".

Един от проблемите, с който се сблъскват не е по-различен от този на всеки бизнес сега - неналичието на нови млади фрагменти. Въпреки това, за разлика от доста свои сътрудници в сектора, за момента не мислят за наемане на срлужители от чужбина. Залагат на задържането на непрекъснатите им гении.
 Снимка 568427
Източник:

" Кастамону България " работи и с Лесотехнически университет в София и годишно провежда визити на студенти, а от 2022 година е почнала световната стажантска стратегия TalenTree, която се осъществя във всички подразделения на " Кастамону Ентегре " и обезпечава заплатен стаж за студенти от разнообразни образователни заведения за привличане на млади и образовани фрагменти.

" Най-ценният актив на нашата компанията е човешкият капитал и макар механизацията вършим всичко допустимо да задържаме чиновниците си при нас и да влагаме в подобряването на техните умения. Предпочитаме да работим с локални хора, тъй като тук е техният дом ", споделя Чаатай Пийадеджи.

Енергийна успеваемост и кръгова стопанска система

От българския филиал на компанията следват световните политики за резистентност на " Кастамону Ентегре ", като обезпечават контейнери за събиране на отпадна дървесина и ги изпраща до свои клиенти. Използваната от компанията модифицирана дървесина за последните 5 години възлиза на над 186 000 тона.

" Само от 2020 година до през днешния ден рециклираното количество при нас се е нараснало с към 10 %. Спечелихме и план по Националния проект за възобновяване и резистентност по европейската стратегия " Подкрепа за преход към кръгова стопанска система в предприятията "

Прокетът ще спомогне за в допълнение увеличение на количеството рециклирани първични материали, които се влагат в производството и за по-ефективното им включване в индустриалния развой.

Русенският дървопреработвател, който има бизнес проект за разработване на моливи за турския пазар

Семейната компания дава дървесина за огромни преработватели в страната и чужбина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР